Bicibiblios. La nueva aventura de Rafael Vallbona

 

Cartell Bicibiblios

 

BiciBiblios, una volta ciclista per les biblioteques de Catalunya

 

Per commemorar l’any de les biblioteques l’escriptor Rafael Vallbona i les biblioteques de Catalunya, amb la col·laboració de Cap Problema, duran a terme del 8 al 13 de juny, BiciBiblios, un viatge a la recerca de llibres i lectors. Serà un recorregut en bicicleta pel país fent cada final d’etapa en una biblioteca, on hi haurà una trobada amb lectors per parlar de llibres de viatges i del viatge com a coneixement.

La ruta començarà a Puigcerdà i tindrà com a finals d’etapa Sant Joan de les Abadesses, Banyoles, Blanes, La  Garriga, Barberà del Vallès i Vilassar de Dalt; en total uns 400 quilòmetres amb una Brompton preparada pel nostre taller.

L’autèntica essència del viatge és la de transformar-nos. Per què el viatge tingui sentit com a tal no podem ser els mateixos en sortir de casa que quan hi tornem. El viatge canvia la nostra perspectiva del món i de la gent, ens treu prejudicis i ens obre la ment. És aquesta la transmutació que ha d’operar en nosaltres. Si ho fem així esdevenim viatgers en el sentit més humanista del terme. Si ens limitem a veure els llocs que visitem i els qui l’habiten com una col·lecció de postals som simples turistes. On viatjar i en quines condicions són preguntes a les que ens responen les guies. ‘Amb quina actitud’ i ‘per entendre què’, són preguntes complexes a les quals només en podrem respondre nosaltres mateixos un cop hem tornat. La literatura de viatges ens aporta el coneixement crític d’aquells que han viscut una experiència similar.

«Els ciclistes són adolescents en plena descoberta de la vida«, diu l’antropòleg Marc Augé. No hi ha dia de bicicleta que no sigui un somni aconseguit, un retorn a la natura. És un sentiment de felicitat vitalista i reflexiu a la vegada. El viatge en bicicleta te un doble sentit: interpel·lar-se sobre els llocs i la gent, però també fer-ho sobre el mitjà i reflexionar sobre la interactuació d’ambdós factors. No és el mateix viatjar en cotxe que fer-ho en bici. No es veu el mateix, no s’escolta el mateix, no s’olora ni se sent el mateix: és un viatge diferent. Amb la bicicleta es cartografia el territori.

A cada trobada l’autor/viatger encetarà l’exposició relatant l’experiència del dia. I a partir d’aquí sortiran temes, llibres, experiències; i cada xerrada serà diferent.

Totes les trobades es faran a les 19h, llevat de la de dissabte a Vilassar de Dalt, que es farà a les 11.30. Aquest és el calendari.

 

Dilluns 8 de juny

Biblioteca Municipal Josep Picola – Sant Joan de les Abadesses

C/ Pere Rovira, 16

Sant Joan de les Abadesses – Ripollès

 

Dimarts 9 de juny

Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany – Banyoles

C/ de la Llibertat, 155, 1r (Vila Olímpica)

Banyoles – Pla de l’Estany

(la trobada es farà al veí Parc de la Draga)

 

Dimecres 10

Biblioteca Comarcal de Blanes – Blanes

Pg. Catalunya, 2

Blanes – La Selva

 

Dijous, 11 de juny,

Biblioteca Núria Albó – La Garriga

Carrer del Centre, 49

La Garriga Vallès Oriental

 

Divendres, 12 de juny

Biblioteca Esteve Paluzie – Barberà del Vallès

Pl. de la Constitució, s/n

Barberà del Vallès – Vallès Occidental

 

Dissabte 13 de juny

Biblioteca Can Manyer – Vilassar de Dalt

Pl. Miquel Martí i Pol, 6

Vilassar de Dalt – Maresme

 

Un equip rodarà un documental sobre BiciBiBlios que es presentarà al Festival de Cinema de Viatges en bicicleta de París. Un cop acabat el viatge

 

Los comentarios están desactivados para esta publicación.